Makó Ádám | fül-orr-gégész, fej-nyaksebész, audiológus, gyermekorvos, gyermek fül-orr-gégész | Dr. Nose | Budapest II. ker. | Orvos Ajánló

Orvos | Ajánló > Fül-orr-gégész magánrendelők

Makó Ádám - Dr. Nose

1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 121. II. ker. Buda Gyöngye bevásárló központ I. emelet

Makó Ádám - Dr. Nose
Bemutatkozás
Főbb szolgáltatásaink: ambulánsan és fájdalommentesen végezhető radiofrekvenciás mandulaműtét, a horkolás megszüntetése, illetve állapotfelmérés és alvási teszt megvalósítása.

Lehetőséget biztosítunk teljes körű fül-orr-gégészeti, allergológiai tanácsadásra és kivizsgálásra. Gyermekeknél is, akár hétvégéken is.
A horkolás gyakrabban fordul elő, mint gondolná…
Felmérések mutatják, hogy a fejlett országokban a horkolás népbetegségnek számít, hiszen a felnőtt lakosságnak majdnem a felét érinti.
Gyakori probléma, amely megterhelő mind a páciensnek, mind annak a személynek, aki elviseli.
Hosszú távon egészségügyi, szociális, és gazdasági problémák kialakulása is lehet.Értékelés 9.4/10
7 páciens véleménye alapján
Gyorsaság, pontosság 10
Rendelő színvonala 9.1
Szakmai tudás 9.9
Tájékoztatás 10
Ár/minőség 8
Szöveges vélemények
Szakterületek
Fül-orr-gégészet
    Fej-nyak sebészet
    Audiológia
Gyermekgyógyászat

Rendelési idő

Rendlőink:

II. kerület:
1026 Budapest, II. kerület, Szilágyi Erzsébet fasor 121. (Budagyöngye Bevásárlóközpont) (Pasarét)

IV. kerület
1042 Budapest, IV. kerület, Szent István tér 5. (Újpest)

VII. kerület
1076 Budapest, VII. kerület, Thököly út 10. (Erzsébetváros)

XVIII. kerület
1181 Budapest, XVIII. kerület, Üllői út 427. (Pestszentlőrinc)

XXII. kerület
1221 Budapest, XXII. kerület, Kossuth Lajos utca 25-29. (Budafok)

OrvosAjánló
Orvost, diagosztikát keres?
Vizsgálatot szeretne?
Kíváncsi a legjobb árra?

Hasonlítsa össze őket!

Hívjon mindent elintézünk Önnek!
Szolgáltatásunk ingyenes!

+36 1 490 0120
A hét minden napján
8:00 - 20:00
Online
időpont foglalás
éjjel-nappal

Makó Ádám - Dr. Nose orvosi csomagjai

Fül-orr-gégészet
Fül-orr-gégészeti szakorvosi vizsgálat
Fül-orr-gégészet

  • Fül-orr-gégészeti szakorvosi vizsgálat
Csomag azonosító
FZ-92-17
Makó Ádám
15.000 Ft
Időpontot foglalok most
Fül-orr-gégészet
Alvási apnoe teszt - SleepStrip
  • Alvási apnoe teszt - SleepStrip


 

Mi az alvási apnoe?

Az alvási apnoet tulajdonképpen úgy definiálhatjuk, mint alvás közbeni légzéskimaradás.
Ez egy súlyos, hosszútávon életet veszélyeztető alvászavar. Jelentése a görög eredetű apnoe szóból származik, amit úgy fordíthatunk, mint "lélegzet nélkül"

Megkülönböztethetünk ritkábban előforduló centrális (idegi eredetű) és gyakrabban előforduló obstruktív (elzáródással járó) alvási apnoet.

Az utóbbi gyakran túlsúlyos férfiaknál tapasztalható, mert ilyen esetekben a túlsúly miatt a garatban csökken az áramlási keresztmetszet, ami nagymértékben megnehezíti a lélegzetvételt, továbbá a szűkület miatt kialakuló nagyobb áramlási sebesség erőteljesebb rezgésre készteti a garatképleteket.
Ebben az esetben a lélegzés komoly fizikai munkát igényel a szervezet részéről és a megnagyobbodott, illetve lazább garatképletek beszívódása által teljes áramlási akadály alakul ki a felső légutak területén.

Ilyenkor a horkolást akár 10 másodpercet is maghaladó légzéskimaradás szakíthatja meg, amelyet aztán hangos felhorkanás követ. Egy éjszaka során 20-30 ilyen esemény is előfordulhat, aminek következtében nem jut elegendő oxigén a szervezetbe, így a beteg éjszakai pihenése nem biztosított.

Az obstruktív apnoeban szenvedő betegek gyakran "fáradtabban" ébrednek, munkahelyi teljesítőképességük csökken. Ilyen esetben már kóros horkolásról beszélünk, amely kezelést igényel.

Csomag azonosító
FZ-92-18
Makó Ádám
15.000 Ft
Időpontot foglalok most
Fül-orr-gégészet
Radiofrekvenciás horkolásgátlás
  • Radiofrekvenciás horkolásgátlás


A radiofrekvenciás kezelésről általában

Az Egyesült Államokban kifejlesztett eljárás során speciálisan erre a célra kifejlesztett rádiófrekvenciás generátort és egyszer használatos kéziműszereket használunk (OLYMPUS CelonLab ENT).

A generátor által előállított nagyfrekvenciás elektromos energiát egy szigetelt elektródát tartalmazó kézidarab segítségével juttatunk a nyálkahártya alatti lágyrészekbe, ahol a szövetek kb. 80 °C-os hőmérsékletre melegednek.
Ennek következtében irányított sejtfalkárosodás, hegesedés és térfogatcsökkenés (zsugorodás) jön létre.

Általánosságban elmondható, hogy a radiofrekvenciás beavatkozások ambulanter kőrülmények között végezhetőek, helyi érzéstelenítésben körülbelül 15-20 percet vesznek igénybe és a kezelés során vérzés nem alakul ki.

A beavatkozás eredménye részben azonnal, de legkésőbb a hegesedés befejeződése után tapasztalható, így a horkolás fokozatosan szűnik meg.

A radiofrekvenciás kezelés a hagyományos beavatkozásokkal összehasonlítva lényegesen kisebb mértékű roncsolást okoz, ezáltal gyorsabb a regenerálódás és beavatkozás után gyakorlatilag nincs fájdalom.

Csomag azonosító
FZ-92-19
Makó Ádám
150.000 Ft
Időpontot foglalok most
Fül-orr-gégészet
Radiofrekvenciás mandulaműtét
  • Radiofrekvenciás mandulaműtét

Fájdalommentes mandulaműtét rádiófrekvenciás módszerrel:

A hagyományos mandulaműtéttel szemben - melynek során az a mandulát az azt körülvevő tokkal együtt kioperálják - a radiofrekvenciás módszerrel történő beavatkozás során a mandula szöveteit az azt körülvevő tokon belül kezelik speciális elektródával.

Ennek során a mandula szövete nem vágással, hanem 80 fokig történő melegítéssel fájdalommentesen kezelhető, illetve a módszer lényegéből fakadóan nincs vérzésveszély.

A radiofrekvenciás kezelés során a mandula tömege mintegy 80-90%-kal csökkenthető.
A kezelés után a hagyományos mandulaműtéttel összehasonlítva minimális fájdalom és vérzésveszély áll fenn. A gyógyulási idő 2-3 hét, azonban pár nap pihenést leszámítva nem szükséges betegállomány a műtét után.

A radiofrekvenciás mandulaműtétnek csak előnyei vannak:

 

  • fájdalommentes beavatkozás,
  • nincs vérzés,
  • ambulanter végezhető,
  • nem igényel betegállományt,

 

Teendő a beavatkozás után: Pár nap pihenés, csípős, fűszeres ételek, kemény fizikai munka kerülése, esetleg néhány fájdalomcsillapító.

Csomag azonosító
FZ-92-21
Makó Ádám
150.000 Ft
Időpontot foglalok most
Allergia vizsgálat
Allergia teszt
  • Allergia teszt
Csomag azonosító
FZ-92-22
Makó Ádám
5.000 Ft
Időpontot foglalok most
Fül-orr-gégészet
Minden egyéb kezelés
  • Minden egyéb kezelés
Csomag azonosító
FZ-92-23
Makó Ádám
5.000 Ft
Időpontot foglalok most

1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 121. II. ker. Buda Gyöngye bevásárló központ I. emelet

Térkép

Makó Ádám szolgáltatásai

• A horkolásról
• Orrkagylózsugorítás
• Nyelvgyökzsugorítás
• Lágyszájpadplasztika
• Mandulamegkisebbítés
• Lágyszájpadzsugorítás
• Fájdalommentes mandulaműtét

A radiofrekvenciás kezelésről:

Az Egyesült Államokban kifejlesztett eljárás során speciálisan erre a célra kifejlesztett rádiófrekvenciás generátort és egyszer használatos kézi műszereket használunk (OLYMPUS CelonLab ENT).
A generátorral előállított nagyfrekvenciás elektromos energiát egy szigetelt elektródát tartalmazó kézidarabbal juttatunk a nyálkahártya alatti lágyrészekbe, ahol a szövetek kb. 80 °C-os hőmérsékletre melegednek.
Ezáltal irányított hegesedés, sejtfalkárosodás ill. térfogatcsökkenés (zsugorodás) keletkezik.
Többnyire a radiofrekvenciás beavatkozások ambulánsan végezhetőek, helyi érzéstelenítésben kb. 15-20 perc és a kezelés alatt nincs vérzés.


A beavatkozás eredménye néha azonnal, vagy a hegesedés befejeződése után tapasztalható, így a horkolás fokozatosan szűnik meg.
A radiofrekvenciás kezelés lényegesen kisebb mértékű roncsolást okoz, mint a hagyományos beavatkozás, így gyorsabb a regenerálódás és beavatkozás után nincs fájdalom.


Kezelési módok:

Orrkagylózsugorítása megnagyobbodott orrkagyló orrlégzési nehezítettséget, horkolást okozhat. Ilyet tapasztalunk rendszeres orrcsepphasználóknál, pollen allergiásoknál, idősebb embereknél.
Az orrkagylók radiofrekvenciás berendezéssel történő megkisebbítésekor – helyi érzéstelenítést követően - speciálisan kialakított műszerrel a nyálkahártya alatti szöveteket zsugorítjuk, hogy a nyálkahártyafelszínen működő tisztítómechanizmus ne sérüljön.

Nyelvgyökzsugorítás a megnagyobbodott nyelvgyök, nyelvgyöki mandulák megkisebbítésére szolgáló eljárás.
Helyi érzéstelenítés után a predilekciós helyekre bevezetett elektródával a nyálkahártya alatti szövetek hegesedésével érhető el a zsugorodás.

Lágyszájpadzsugorítás a megnagyobbodott, laza lágyszájpad és nyelvcsap kisebbítése nagyfrekvenciás elektromos energiával.
A nyálkahártya alatti lágyrészekben hegesedést csinálunk, a lágyrész feszesebbé válik, kisebb lesz. Felszíni és helyi érzéstelenítés után a predilekciós helyekre bevezetett elektródával érhető el a szövetek zsugorodása.

Lágyszájpadplasztika a garatot radiofrekvenciás berendezéssel tágítjuk akkor, ha a lágyszájpad zsugorítása nem javulna. Ezalatt a lágyszájpadon radiofrekvenciás vágóval bemetszéseket végzünk, majd a nyelvcsapot eltávolítjuk.

Mandulamegkisebbítés a garatmandulák megkisebbítése rádiófrekvenciás berendezéssel. A helyi érzéstelenítésben végezhető eljárás során a mandulák mérete 9-12 héttel a beavatkozás után körülbelül 70%-kal csökken.
A hagyományos mandulaműtéttel összehasonlítva lényegesen kisebb a fájdalom és a vérzésveszély.

Beavatkozás utáni teendők:

Nincs teendő, a páciens munkaképes marad. Néhány napig kerülni kell néhány étel, erős, csípős fűszerek fogyasztását.
A kezelés előnye: fájdalommentes, vértelen, rövid ideig tart, ami ambulánsan elvégezhető és a páciens munkaképes marad, betegállományt nem igényel.
A kezelés hátránya: tekintettel a szervezetben végbemenő összetett biológiai folyamatokra, a hegesedés kialakulása néha hetekig is eltarthat. Ennek következtében a tünetek enyhülése fokozatosan alakul ki.
Előfordulhat, hogy kiegészítő kezelést kell alkalmazni néhány héttel az első beavatkozás után. Az orrkagylók megkisebbítésekor pörkösödés alakulhat ki, ami átmenetileg zavarhatja az orrlégzést.
A garatban végzett kezelések alkalmával számolni kell néhány napig tartó fájdalommal. Az elektróda beszúrási pontja körül néha duzzanat, esetenként kis fekély, tályog alakulhat ki, amely helyi kezelésre jól reagál.
Kockázat és haszon az eljárás kockázatmentességét egy orvos sem garantálhatja, de a legnagyobb körültekintéssel kivitelezett beavatkozás nem jelent nagyobb kockázatot, mint egy egyszerű fogászati kezelés. A radiofrekvenciás berendezéssel történő kezelések sikerét bizonyítja, hogy a legtöbb esetben pácienseink gyógyultan és elégedetten távoztak rendelőnkből.

Szabaduljon meg a horkolástól gyorsan, kényelmesen, fájdalommentesen!

Fájdalommentes mandulaműtét rádiófrekvenciás módszerrel:

A hagyományos mandulaműtéttel szemben, ami alatt a mandulát a körülvevő tokkal együtt kioperálják, a radiofrekvenciás módszerrel a mandula szöveteit az azt körülvevő tokon belül kezelik speciális elektródával.


Ezalatt a mandula szövete nem vágással, hanem 80 fokig történő melegítéssel fájdalommentesen kezelhető, és nincs vérzésveszély.
A radiofrekvenciás kezelés alatt a mandula tömege 80-90%-kal csökken.
A kezelés után a hagyományos mandulaműtéttel összehasonlítva minimális fájdalom és vérzésveszély áll fenn. A gyógyulási idő 2-3 hét, azonban pár nap pihenést leszámítva nem szükséges betegállomány a műtét után.

A radiofrekvenciás mandulaműtétnek az előnyei:
• nincs vérzés,
• ambulanter végezhető,
• fájdalommentes beavatkozás,
• nem igényel betegállományt,

Beavatkozás után: Pár nap pihenés, csípős, fűszeres ételek, kemény fizikai munka kerülése, talán néhány fájdalomcsillapító.

A horkolásról:
Kialakulásában elsősorban az játszik szerepet, hogy a részlegesen elzáródott felső légutakon átáramló levegő kisebb vagy nagyobb mértékben rezgésbe hozza az alvás során ellazult garatképleteket, amely rendkívül kellemetlen hangjelenség formájában horkolásként jelentkezhet.

Mitől horkolunk?
Horkolás a garatképletek megnagyobbodásától (torokmandulák, nyelvgyöki mandulák, nyelvcsap), a laza lágyszájpadtól vagy az orrlégzés nehezítettségét okozó orrsövényferdüléstől és orrpolypoktól lehet.
Gyermekeknél sokszor az orrmandulák túltengése, állapotos nőknél a testsúlynövekedés és hormonális változások okozhatnak problémát.
Figyelembe kell venni néhány gyógyszert (altatók), az alkoholt, é a dohányzást is.

Mi az alvási apnoe?

Az alvási apnoe alvás közbeni légzéskimaradás. Súlyos alvászavar, ami hosszútávon veszélyeztetheti az életet. Vannak ritkábban előforduló centrális (idegi alapú) és gyakoribb obstruktív (elzáródásos) alvási apnoek.

Az obstruktav sokszor túlsúlyos férfiaknál fordul elő, mert ilyenkor a túlsúly miatt a garatban csökken az áramlási keresztmetszet, ami megnehezíti a lélegzetvételt, és a szűkület miatt kialakuló nagyobb áramlási sebesség erőteljesebb rezgésre készteti a garatképleteket.


Ilyenkor a lélegzés komoly fizikai munka a szervezet részéről és a megnagyobbodott-lazább garatképletek beszívódása által áramlási akadály alakul ki a felső légutak területén. A horkolást ez esetben akár 10 másodpercet is maghaladó légzéskimaradás szakíthatja meg, amit aztán hangos felhorkanás követ.


Egy éjszaka alatt 20-30 ilyen is előfordulhat, ami miatt nem kap elegendő oxigént a szervezet, a beteg pedig éjszaka nem pihen. Az obstruktív apnoeban szenvedő páciensek sokszor "fáradtabban" ébrednek, munkahelyi teljesítőképességük csökken. Ilyenkor már kóros horkolásról beszélünk, ami kezelést igényel.

Mi a különbség a horkolás és az alvási apnoe között?

Mindkettő az alvási zavarokhoz sorolható. Horkoláskor a felső légutak területén csak részleges áramlási akadály alakul ki, míg alvási apnoéban a légutak teljesen lezáródnek. Ilyenkor a horkolást akár 10 másodpercre, vagy annál is hosszabb időre légzéskimaradás szakítja meg.

Horkolást elősegítő tényezők:
• betegségek: pollenallergia, orrpolypok
• jelentős túlsúly, túlzott alkoholfogyasztás, altatószerek használata
• anatómiai okok: orrsövényferdülés, megnagyobbodott orrmandula, nyelvgyöki mandulák garatmandulák, nyelv, laza lágy szájpad, nagy nyelvcsap

Milyen problémákat okozhat a horkolás?

Tönkremehet a párkapcsolat, kialvatlansághoz, fáradékonysághoz, fejfájáshoz, ingerlékenységhez és a szexuális teljesítőképesség csökkenéséhez vezethet.
Ezek az emberek nappal nem tudnak koncentrálni, munkahelyi teljesítőképességük csökken és háromszor gyakrabban válnak közlekedési baleset okozóivá vagy áldozataivá.
Hosszútávon a magas vérnyomás, a szívinfarktus és az agyvérzés kockázatának emelkedésével kell számolni.

Hogyan diagnosztizálható az alvási apnoe?


A horkolás kezelésében fontos, hogy társul-e légzés kimaradás, ha igen, milyen mértékben?

Ha felmerült a légzéskimaradás gyanúja (hálótársa légzéskimaradásra- felhorkanásra figyelmezteti, szabálytalan a légvétel, napközben álmos, gyakran fáj a feje), könnyen bebizonyítható egy szellemes berendezéssel.
Otthoni teszt az alvási apnoe kimutatására: SleepStrip


A SleepStrip egy memóriás érzékelő, amit az orr és a száj közé kell felragasztani egy éjszakára.
Három hőérzékélő figyeli az orron és a szájon áramló levegő mozgását. A mérés után a SleepStrip összegzi az alvás alatt rögzített adatokat és az eredményt három fokozatban megjeleníti a kijelzőn (enyhe, közepes, súlyos).
Ezzel kényelmesen, saját ágyunkban végezhetjük el azt a vizsgálatot, amit nagy alvásdiagnosztikai laboratóriumokban végeznek polysomnográf-fal.
Ezek a gépek egy laboratóriumi környezetben eltöltött éjszakai alvás alatt több érzékelővel rögzítik a levegőáramlási sebességét, a vér oxigéntelítettségét, a vérnyomását, figyelemmel kísérik a testmozgásokat és az agy elektromos tevékenységét.

Gyógyítható-e a horkolás?
A horkolás megszüntetésére több módszer van: patikában kapható csodaszerek, orrszárnyra rakható ragasztócsíkok, fej alá rezgőpárnák és a hagyományos, jól bevált, de fájdalmas műtétek és lézeres beavatkozások.

Aki fél a műtétektől, vagy túl esett rajta, alternatív kezelési lehetőséget keres, annak megoldás lehet egy modern radiofrekvenciás berendezéssel végzett horkolás gátló kezelés. Hatása sok beteganyagon végzett felmérések alapján felülmúlja az eddig felsorolt kezelési eljárások hatékonyságát.

Fizetési lehetőség

Készpénz

 


Pácienseink véleménye(i)

2019-08-16:
"Nagyon elégedett voltam a szolgáltatással!"